PODJELA PAKETA ZA 90 KORISNIKA EU PROJEKTA „3P – PRATITELJICE, POMOĆNICE, PRIJATELJICE III“

Županijska udruga slijepih Split i ovaj mjesec nastavlja s aktivnostima na EU projektu „3P – Pratiteljice, Pomoćnice, Prijateljice III“ (SF.3.4.11.01.0440), a koji se financira iz Europskog socijalnog fonda plus u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2021. – 2027., a u okviru Poziva za dostavu projektnih prijedloga „Zaželi – prevencija institucionalizacije“ (SF. 3.4.11.01.).

Našim gerontodomaćicama  povjereno je pružanje mjesečne usluge potpore i podrške starijim osobama i/ili odraslim osobama s invaliditetom uz dostavu kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština za najmanje 6 korisnika. Mjesečnom podjelom paketa kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština smanjuje se pritisak na kućni budžet 90 korisnika EU projekta i članova njihovih obitelji, čime se umanjuje rizik od siromaštva.

Kao udruga trudimo se svaki mjesec osigurati različiti sadržaj paketa namijenjenih krajnjim korisnicima na EU projektu. Ovaj mjesec svaki paket sadrži 5 proizvoda od ukupno 9 propisanih Uputama za prijavitelje „Zaželi – prevencija institucionalizacije“:

  • univerzalno sredstvo za čišćenje
  • prašak za pranje rublja
  • sredstvo za pranje posuđa
  • sredstvo za tuširanje
  • sredstvo za pranje kose

Zajedničkim snagama, zaposlenici udruge su prenijeli pristigle artikle u prostorije udruge na daljnje razvrstavanje kako bi početkom mjeseca sve bilo spremno za podjelu našim korisnicima.